Ungdomens år (the European Year of Youth) börjar gå mot sitt slut, men det gör inte #Youth4Coop. Att arbeta med och för ungdomar är något vi kommer att fortsätta med.

Som stöd för beslutsfattare, myndigheter och projektägare i detta arbete finns ett ungdomsmanifest med tolv rekommendationer och praktiska tips på hur unga människor kan involveras på ett konkret sätt. Till exempel finns förslag på hur man ur ungdomars perspektiv kan planera möten, skapa plattformar och arenor för ungdomar i det regionala arbetet.

Det är viktigt att unga människor får möjlighet att engagera sig i frågor som påverkar deras framtid som exempelvis utbildning, arbetsmarknad, miljö, klimatförändringar och digital utveckling. Ungdomarnas framtid avgörs idag och deras åsikter är värdefulla bidrag i den gränsregionala utvecklingen.

I Interreg Sverige-Norge ser vi ungdomar som stora tillgångar och har ungdomsrepresentanter i våra beslutskommittéer. Hör av er till oss och berätta hur ni också involverar ungdomar i era projekt.

Ungdomsmanifest

Mer information om #Youth4Coop på EU-kommissionens webbsida

#Youth4Coop

Välkommen till

Interreg Sverige-Norge

Vår nya hemsida är under konstruktion!

Under tiden kan du besöka Interreg Sverige–Norge för tidigare period (2014–2020) via knappen nedan.